Antena 3 CNN Externe Ministrul polonez de Interne dă vina pe castori: Animalele au contribuit la producerea inundaţiilor

Ministrul polonez de Interne dă vina pe castori: Animalele au contribuit la producerea inundaţiilor

Ministrul polonez de Interne dă vina pe castori: Animalele au contribuit la producerea inundaţiilor
Sursa foto: castor
25 Mai 2010   •   13:23

Ministrul polonez de Interne dă vina pe castori pentru dezastrul din ţara sa. Jerzy Miller susţine că animalele au contribuit la inundaţiile care afectează Polonia, informează AFP.

"Cel mai mare inamic al digurilor este un animal care se numeşte castor. Castorii trăiesc peste tot de-a lungul digurilor de pe Vistula şi contribuie din plin la deteriorarea acestora", a declarat Miller în cadrul unei conferinţe de presă.

"Castorii sapă tuneluri în diguri, slăbindu-le din interior. Dar ei nu sunt singurii, există şi şoareci de câmp", a declarat şi purtătorul de cuvânt al pompierilor, Pawel Fratczak. Aproximativ 50.000 de castori trăiesc în Polonia, ţară în care sunt parţial protejaţi.

În prezent, nivelul Vistulei depăşeşte cu peste un metru cota de alertă. Fluviul revărsat a inundat doar o zonă nelocuită a capitalei, dar în câteva sate vecine apele ieşite din matcă au ajuns până la acoperişurile caselor.

Primăria a hotărât ca şcolile din apropierea Vistulei să rămână, luni, închise şi i-a avertizat pe localnici că ar putea fi nevoiţi să-şi evacueze în grabă casele. În ultimele zile, 15 persoane şi-au pierdut viaţa în Polonia, din cauza inundaţiilor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: inundatii Polonia
Parteneri
ANM a refăcut prognoza meteo. Cum arată noile hărţi
x close