Antena 3 CNN Externe Ministrul rus de Externe avertizează: Rusia pregăteşte un răspuns „pe măsură”, după ce Statele Unite au propus noi sancţiuni

Ministrul rus de Externe avertizează: Rusia pregăteşte un răspuns „pe măsură”, după ce Statele Unite au propus noi sancţiuni

Ministrul rus de Externe avertizează: Rusia pregăteşte un răspuns „pe măsură”, după ce Statele Unite au propus noi sancţiuni
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de S.T.    |    01 Sep 2017   •   21:52

Ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, a declarat vineri seara că ţara sa va „răspunde dur faţă de lucrurile care ne afectează”, după ce Statele Unite au propus noi sancţiuni ce escaladează disputa diplomatică cu Rusia, transmite BBC.

Anterior, Departamentul de Stat a ordonat diplomaţiei ruse să închidă urgent clădirea consulatului din San Francisco, precum şi două anexe din Washington şi New York.

Această escaladare a disputei diplomatice vine la aproape o lună după ce Moscova a ordonat reducerea la jumătate a corpului diplomatic american din Rusia.

Lavrov a aruncat vina pe administraţia Obama, susţinând că actuala dispută a început ca urmare a deciziei de expulzare a 35 de diplomaţi ruşi, luată la finele lunii decembrie de fostul lider de la Washington ca urmare a presupuselor interferenţe ruse în alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

„Situaţia a fost începută cu scopul precis de a submina relaţiile ruso-americane şi de a preveni posibilitatea ca Trump să facă propuneriu constructive în timpul preşedinţiei sale... pentru a face dificilă posibilitatea de a-şi implementa promisiunile din campanie cu privire la normalizarea relaţiilor cu Rusia”, a completat şeful diplomaţiei de la Moscova.

De asemenea, aceasta a precizat că Rusia analizează un răspuns faţă de ultimele măsuri anunţate de Statele Unite.

„Vom reacţiona imediat ce ne terminăm analiza”, a precizat Lavrov.

×
Subiecte în articol: Rusia Serghei Lavrov
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close