Antena 3 CNN Externe Ministrul rus de Externe: Rusia nu vrea să creeze o nouă Transnistrie în Ucraina

Ministrul rus de Externe: Rusia nu vrea să creeze o nouă Transnistrie în Ucraina

Ministrul rus de Externe: Rusia nu vrea să creeze o nouă Transnistrie în Ucraina
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Sep 2014   •   18:27
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că Rusia nu este interesată să aibă o "zonă-tampon" în Ucraina, în contextul în care Kievul acuză Moscova că vrea să creeze un stat-marionetă în această fostă republică sovietică, eventual să cucerească întreaga Ucraină, relatează AFP.

Toate declaraţiile despre "presupusul nostru interes de a crea o o doua Transnistrie, o zonă-tampon, ţin de domeniul absurdului", a menţionat Lavrov.

Transnistria şi-a declarat independenţa în anii '90, susţinută din umbră de Rusia.

"Doar un creier bolnav care speră să înşele publicul ar putea să inventeze că am eşuat procesul de soluţionare paşnică în Transnistria şi vrem să facem acelaşi lucru în Ucraina", a declarat şeful diplomaţiei ruse.

"Avem interesul unei Ucraine puternice, prospere şi amicale. Ucrainenilor le revine să hotărască felul în care va fi organizat acest lucru din punct de vedere adminsitrativ", a subliniat ministrul rus de Externe.

Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk l-a acuzat sâmbătă pe preşedintele rus Vladimir Putin că vrea să "elimine Ucraina ca stat independent" şi "să ia întreaga Ucraină".

×
Subiecte în articol: Serghei Lavrov Transnistria Rusia Ucraina
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close