Antena 3 CNN Externe Ministrul rus de Externe: SUA vor să "taie legăturile economice" dintre Moscova şi UE

Ministrul rus de Externe: SUA vor să "taie legăturile economice" dintre Moscova şi UE

Ministrul rus de Externe: SUA vor să "taie legăturile economice" dintre Moscova şi UE
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Sep 2014   •   16:38

Statele Unite vor să "taie legăturile economice" dintre Moscova şi Uniunea Europeană (UE), a declarat sămbătă ministrul rus de Externe. Acuzaţia vine la o zi după intrarea în vigoare a noilor sancţiuni impuse de europeni ruşilor din cauza presupusei implicări a Rusiei în conflictul din Ucraina.

"America vrea să profite de situaţia actuală ca să taie legăturile economice dintre Europa şi Rusia", cu scopul de a impune UE livrările sale de gaz, al căror preţ este net superior gazului rus, a declarat Serghei Lavrov, potrivit AFP.

Ministrul a mai spus că Washingtonul doreşte "să-şi asigure condiţiile cele mai favorabile în cadrul negocierilor privind crearea unui parteneriat transatlantic comercial şi de investiţii".

Astfel, Statele Unite "încearcă să impună Europei livrări de gaz lichefiat american la preţuri care nu pot să fie concurenţiale raportat la preţul gazului rus", a precizat ministrul.

El a acuzat totodată UE că este "pregătită să-şi sacrifice economia (pe altarul) politicii", subliniind că Bruxelles-ul a decis să pregătească o nouă serie de sancţiuni pentru Rusia.

×
Subiecte în articol: Moscova Washington Serghei Lavrov
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close