Antena 3 Externe Ministrul Sănătăţii din Austria demisionează din cauza "epuizării" provocate de pandemia de coronavirus

Ministrul Sănătăţii din Austria demisionează din cauza "epuizării" provocate de pandemia de coronavirus

de Alexandra Ionescu    |    13 Apr 2021   •   15:41
Ministrul Sănătăţii din Austria demisionează din cauza "epuizării" provocate de pandemia de coronavirus Hepta

Rudolf Anschober, Ministrul Sănătăţii din Austria a deminisionat, spunând că rolul său în gestionarea pandemiei de coronavirus l-a "epuizat".

"Am resimţit ultimele 15 luni de parcă ar fi fost 15 ani", a spus Anschober reporterilor, la conferinţa de presă din Viena. 

"În ultimele lunii mi-a lipsit complet energia", a adăugat, vizibil emoţionat.El îşi va părăsi oficial funcţia luni.

Ministrul a fost internat în spital la începutul lunii martie din cauza unor probleme cardiovasculare, şi a declarat că în ultima lună a avut episoade de oboseală bruscă, precum şi presiune articulară crescută şi tinitus.

"Când vine vorba de cea mai serioasă criză din domeniul sănătăţii, ţara are nevoie de un ministru care este în formă, şi sănătos".

Anschober a fost lăudat în Austria la începutul primului val al pandemiei datorită numărului scăzut de cazuri şi de decese.

Dar din toamnă, autorităţile nu au mai putut restrânge răspândirea epidemiei, lucru ce a dus la nemulţumiri crescânde.

"Ministerul a devenit peste noapte un centru al mangementuluide criză pentru pandemie" a spus Anschober, "şi în ciuda greşelilor, am făcut şi multe lucruri bune".

Wolfgang Mueckstein, un doctor din Viena a fost numit succesorul lui Anschober.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close