Antena 3 Externe Ministrul ucrainean al Justiţiei ameninţă cu instaurarea stării de urgenţă

Ministrul ucrainean al Justiţiei ameninţă cu instaurarea stării de urgenţă

de S.T.    |    27 Ian 2014   •   10:13
Ministrul ucrainean al Justiţiei ameninţă cu instaurarea stării de urgenţă

Ministrul ucrainean al Justiţiei Olena Lucaci i-a ameninţat luni pe manifestanţii care au ocupat sediul ministerului pe care îl conduce, aflat în centrul Kievului, că va cere instaurarea stării de urgenţă, relatează AFP.

Lucaci, care participă la negocierile dintre opoziţie şi preşedintele Viktor Ianukovici, a declarat pentru televiziunea ucraineană că va cere ca negocierile să fie întrerupte în cazul în care clădirea nu este eliberată.

Zeci de manifestanţi radicali au invadat duminică seara sediul ministerului, fără să li se opună rezistenţă. Ei au construit imediat după aceea o baridacă în jurul clădirii, din saci de zăpadă şi gunoaie, potrivit unui jurnalist AFP.

"Voi fi obligată să-i cer preşedintelui ucrainean să oprească discuţiile, dacă clădirea nu este eliberată imediat şi dacă negociatorilor nu li se dă o şansă să găsească o soluţie paşnică la conflict", a spus Lucaci.

Ea a declarat, de asemenea, că va cere Consiliului ucrainean pentru Securitate Naţională "să discute despre intaurarea stării de urgenţă".

Activişti radicali au spart ferestrele clădirii.

Lucaci a declarat că aceştia au provocat o inundaţie în interior, în contextul unor temperaturi glaciale, sediul transformându-se într-un "adevărat pationoar".

Poliţia a lansat o anchetă penală.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close