Antena 3 CNN Externe Ministrul ungar de Interne: România este pregătită să adere la Schengen, Bulgaria nu

Ministrul ungar de Interne: România este pregătită să adere la Schengen, Bulgaria nu

Ministrul ungar de Interne: România este pregătită să adere la Schengen, Bulgaria nu
Sursa foto: Foto: Antena 1
25 Ian 2011   •   19:01

Ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, a declarat că România este pregătită pentru aderarea la spaţiul Schengen, în timp ce Bulgaria lucrează încă la o parte din cerinţele tehnice, informează site-ul Novinite.com

Pinter speră totuşi că Bulgaria va fi pregătită să adere la Schengen până la sfârşitul lunii iunie, când Ungaria va asigura preşedinţia semestrială a Uniunii Europene.

"In opinia expertilor, Bulgaria nu indeplineste in acest moment toate cerintele tehnice, in special la frontiera cu Turcia. Autoritatile de la Sofia au recunoscut, de altfel, ca incearca sa puna la punct aceste neajunsuri", a afirmat Sandor Pinter, intr-o sedinta a Parlamentului European.

Cu toate acestea, oficialul ungar a menţionat că cele două ţări nu pot adera separat la zona Schengen, deşi România este deja pregătită din toate punctele de vedere pentru această acţiune.

Mai mult decât atât, Sandor Pinter nu a menţionat o dată posibilă pentru aderarea celor doua ţări, în condiţiile în care Franţa, Germania şi Finlanda au anunţat deja că nu sunt de acord cu includerea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close