Antena 3 CNN Externe Minivacanţă de Paşte la mare şi la munte. Vezi ofertele turistice pentru sărbători

Minivacanţă de Paşte la mare şi la munte. Vezi ofertele turistice pentru sărbători

Minivacanţă de Paşte la mare şi la munte. Vezi ofertele turistice pentru sărbători
Sursa foto: munte
14 Mar 2010   •   18:21

Mai sunt trei săptămâni până la Paşte şi o lună şi jumătate până la 1 mai. Românii care vor să-şi petreacă sărbătorile de Paşte la munte au de unde alege. Pensiunile pe Valea Prahovei se întrec în oferte pentru toate buzunarele. Nici hotelierii nu se lasă mai prejos. 1 mai pică sâmbăta în acest an. Aşa că românii au mai pierdut o zi liberă. Cu toate acestea, hotelierii de pe litoralul românesc au intrat în concurenţă cu cei de pe litoralul bulgăresc. Operatorii agenţiilor au pregătit pachete turistice cât mai tentante.

La Bran-Moeciu, pachetele de Paşte sunt mai ieftine, anul acesta, cu 20% faţă de 2009. Astfel, un sejur de trei zile, în perioada Paştelui, la o pensiune de trei margarete costă în jur de 350 RON de persoană, iar la o pensiune de patru margarete, în jur de 500 RON. În preţ sunt inclusive micul dejun, cina, dar şi masa festivă de Paşte. În Poiana Braşov, la un hotel de trei stele, acelaşi sejur costă în jur de 180 de euro de persoană, iar la un hotel de patru stele, în jur de 230 de euro. Copiii cu vârste de până la 10 ani au gratuitate.

Concurenţă între litoralul românesc si cel bulgăresc, de 1 Mai. Operatorii agenţiilor au pregătit pachete turistice tentante pentru cele două destinaţii. Lupta pare a fi câştigată de bulgari în condiţiile în care majoritatea ofertelor din ţara vecină sunt mult mai ieftine.

În vreme ce pe litoralul românesc putem găsi sejururi şi la 150 RON de persoană pentru două nopţi, la un hotel de trei, cu mic-dejun inclus, la vecinii bulgari există pachete ce pornesc de la 70 de euro de persoană pentru două nopţi de cazare, plus una bonus, şi care includ servicii all inclusive. De aceea, lupta pare câştigată, ca de obicei, de bulgari. Anul acesta, vecinii de la sud practică reduceri de 20%.


Antena 3




×
Subiecte în articol: mare munte Paste Bran hotel litoral pensiune
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close