Antena 3 CNN Externe Minorii chinezi au lucrat pentru fabricarea produselor Apple. Vezi cine a confirmat acuzațiile

Minorii chinezi au lucrat pentru fabricarea produselor Apple. Vezi cine a confirmat acuzațiile

Minorii chinezi au lucrat pentru fabricarea produselor Apple. Vezi cine a confirmat acuzațiile
Sursa foto: Foto: cbc.ca
de N.B.    |    17 Oct 2012   •   14:23

Foxconn, unul dintre cei mai mari subcontractanți ai companiilor Apple Nokia și Sony, producător de componente, a recunoscut că a angajat tineri cu vârsta de 14 ani în uzina din China, confirmând, astfel, acuzațiile aduse de o un grup de apărare a drepturilor muncitorilor, relatează Mediafax.

Organizația China Labour Watch, cu sediul în Statele Unite, și presa chineză au anunțat că Foxconn a angajat câteve săptămâni tineri cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, într-o uzină din provincia Shandong.

Reprezentanții producătorului taiwanez au emis un comunicat prin care condamnă încălcarea normelor dreptului muncii chinez și ale companiei și au dat aigurări că au luat măsuri pentru a trimite stagiarii la studii.

 "Nu am găsit dovezi privind încălcări similare în alte fabrici din China dar nu vom ezita să luăm măsuri imediate dacă va fi descoperită vreo neregulă", a adăugat firma taiwaneză.

Foxconn este foarte urmărită de organizația pentru apărarea dreptului muncii, după un val de sinucideri (cel puțin 13) în uzinele chineze în 2010, din cauza condițiilor dure de muncă, potrivit militanților.

Grupul - numărul unu mondial în producția de componente pentru computere - asamblează în special produse pentru Apple, Sony și Nokia și are 1,2 milioane de angajați în China.


×
Subiecte în articol: China munca Apple
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close