Antena 3 CNN Externe Minte Iulia Timoşenko? Ancheta Parchetului din Harkiv nu confirmă acuzaţiile de violenţă

Minte Iulia Timoşenko? Ancheta Parchetului din Harkiv nu confirmă acuzaţiile de violenţă

Minte Iulia Timoşenko? Ancheta Parchetului din Harkiv nu confirmă acuzaţiile de violenţă
Sursa foto: Foto: VideoNews
30 Apr 2012   •   15:03

Rezultatele unei anchete efectuate de Parchetul din Harkiv nu au confirmat acuzaţiile de violenţă formulate de fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, a declarat un oficial din cadrul Parchetului general, citat de agenţia Interfax-Ukraine.
   
"Codul de Procedură Penală ne dă termen zece zile pentru a efectua o anchetă şi a ajunge la o concluzie", a declarat duminică seara, la postul de televiziune Canal 5, Vadim Horan, directorul departamentului pentru aplicarea legii din cadrul Parchetului General.
   
"Au fost realizate verificări multiple şi au fost interogaţi aproape toţi participanţii la evenimente, inclusiv doctori, angajaţi ai sistemului penitenciar, echipa de pe ambulanţa care a transportat-o pe Iulia Volodimirivna (Timoşenko), medici de la spital şi alte persoane care ar fi putut fi martori la aceste evenimente", a adăugat el.
   
"Faptele menţionate de Iulia Volodimirivna în declaraţia sa nu au fost confirmate", a precizat Horan. Doctorii tribunalului au conchis că vânătăile lui Timoşenko nu puteau apărea la 20 aprilie, aşa cum susţine ea, a adăugat acesta.
   
"În plus, mecanismul şi localizarea acestor vânătăi arată că au apărut în urma presării sau lovirii de obiecte solide, neascuţite. Dar nu ar fi putut apărea prin lovituri în stomac, aşa cum susţine ea. Acestea s-ar fi putut forma în urma unei forţe fizice nesemnificative", a afirmat oficialul.
   
După ce Timoşenko a refuzat să fie examinată de medici legişti, o astfel de examinare a fost realizată "pe baza documentelor medicale, dar şi a actului întocmit de medicii închisorii, care au documentat prezenţa rănilor pe care ea le-a prezentat", a mai spus Horan.

Experţii nu au folosit fotografiile realizate de comisarul pentru drepturile omului Nina Karpaciova, pentru că au fost "obţinute cu încălcarea regulilor".
   
Citeşte şi:

Angela Merkel intenţionează să boicoteze Euro 2012. Pe cine vrea să elibereze din închisoare

Comisarul european Viviane Reding boicotează Euro 2012 din Ucraina

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close