Antena 3 CNN Externe Minunile testelor ADN. Au identificat victima după 22 de ani şi au prins criminalul în aceeaşi zi

Minunile testelor ADN. Au identificat victima după 22 de ani şi au prins criminalul în aceeaşi zi

Minunile testelor ADN. Au identificat victima după 22 de ani şi au prins criminalul în aceeaşi zi
de O.P.    |    14 Oct 2013   •   11:30

Expertizele ADN şi recompensele financiare se dovedesc de cele mai multe ori singura soluţie pentru anchetatori să rezolve crimele cu autor necunoscut. Această ipoteză a fost reconfirmată de cazul “Baby Hope” (Copilul Speranţă) din New York. 

La data de 23 iulie 1991, trupul neînsufleţit al unei fetiţe de 3-5 ani a fost găsit într-o stare avansată de putrefacţie într-o ladă frigorifică în parcul Henry Hudson din cartierul Manhattan, din New York.

Conform Fox News, numele victimei şi circumstanţele exacte ale decesului ei au rămas un mister pentru mai mult de două decenii. Autopsia a scos la iveală că fusese agresată sexual. Timp de 22 de ani, fetiţa a rămas cu numele de Baby Hope. În 1993, peste o sută de persoane au participat la funeraliile lui Baby Hope.

Cazul a devenit o obsesie pentru anchetatori. În 2007 şi 2011, corpul a fost exhumat pentru a preleva noi probe ADN. Fără succes. În luna iulie, la cea de-a 22-a comemorare a decesului, anchetatorii au încercat din nou să atragă atenţia opiniei publice asupra cazului.

Au umplut stâlpii din cartier cu fotografii ale lăzii frigorifice, cu un portret robot al fetei de la acea vreme, dar şi cu promisiunea unei recompense de 12.000 de dolari pentru persoana care va duce la soluţionarea cazului.

Informaţia nu a întârziat să apară. O persoană a cărei identitate nu a fost dată publicităţii i-a informat pe anchetatori că numele victimei este Anjelica Castillo. Le-a mai spus şi cine este sora victimei, dar şi pe cine suspectează ea că ar fi comis crima. În cursul zilei de sâmbătă, anchetatorii l-au arestat pe vărul fetiţei, Conrado Juarez, în timp ce ieşea dintr-un restaurant din Manhatten, unde lucra ca spălător de vase.

×
Subiecte în articol: ADN
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close