Antena 3 CNN Externe Miracol în Japonia: Un câine a fost salvat din mare, la trei săptămâni după tsunami

Miracol în Japonia: Un câine a fost salvat din mare, la trei săptămâni după tsunami

Miracol în Japonia: Un câine a fost salvat din mare, la trei săptămâni după tsunami
Sursa foto: Foto: globalanimal.org
02 Apr 2011   •   14:58
Paza de coastă japoneză a recuperat un câine care plutea în derivă la trei săptămâni după cutremurul urmat de tsunami care a devastat nord-estul Japoniei, informează AFP. Câinele a fost găsit la 2 kilometri de ţărm, pe un fragment desprins din acoperişul unei case.

Câinele, aparent nevătămat, a fost localizat vineri de echipajul unui elicopter, la circa 2 kilometri de Kesennuma, un port grav afectat de cutremurul urmat de un tsunami devastator. 

Membrii pazei de coastă au încercat iniţial să salveze câinele cu ajutorul unui elicopter, însă animalul s-a speriat de zgomotul motorului şi a sărit în direcţia altor resturi ajunse în larg după cutremur. 

Ulterior, paza de coastă a trimis o ambarcaţiune pentru a salva câinele. De talie medie şi culoare închisă, acesta poartă o zgardă, care nu oferă însă nici un indiciu despre stăpâni. 

"Este foarte drăguţ şi pare a fi în formă", a declarat un reprezentant al pazei de coastă, adăugând că nu este clar dacă animalul a petrecut trei săptămâni pe mare sau a ajuns în larg în alte circumstanţe. 

Cutremurul urmat de tsunami din 11 martie s-a soldat cu 11.828 de morţi, iar 15.540 de persoane sunt încă date dispărute. 

×
Subiecte în articol: caine japonia mare tsunami cutremur
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close