Antena 3 CNN Externe Mircea Geoană, întâlnire cu Joe Biden la summitul NATO de la Vilnius: "Încântat să îl reîntâlnesc pe președintele Statelor Unite"

Mircea Geoană, întâlnire cu Joe Biden la summitul NATO de la Vilnius: "Încântat să îl reîntâlnesc pe președintele Statelor Unite"

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, s-a întâlnit, la summitul de la Vilnius, cu președintele SUA, Joe Biden.

Mircea Geoană, întâlnire cu Joe Biden la summitul NATO de la Vilnius: "Încântat să îl reîntâlnesc pe președintele Statelor Unite"
Sursa foto: Mircea Geoană | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iul 2023   •   17:32

După întâlnirea cu președintele Statelor Unite, care a avut loc marți, 11 iulie,  Mircea Geoană a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook.

"Încantat să îl reîntâlnesc pe președintele Statelor Unite, Joe Biden. Leadershipul președintelui Biden face din NATO o alianță mai puternică și mai unită și i-am transmis mulțumirile noastre pentru sprijinul necondiționat acordat”, a scris secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană a postat, de asemenea, și o fotografie în care apare alături de Joe Biden.

La summitul NATO de la Vilnius, care se desfășoară între 11 și 12 iulie 2023, va fi aprobată o nouă generație de planuri de apărare în NATO, denumite generic "planuri regionale de apărare”.

Citește și: MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia | Cod roșu de caniculă și pericol de incendii

Aceste planuri sunt împărțite în trei zone geografice: o zonă nordică, o zonă centrală și o zonă sudică, din care fac parte Marea Neagră și Marea Mediterană.

Potrivit acestor planuri, țările NATO vor pune la dispoziția comandanților Alianței aproximativ 300.000 de militari echipați, pregătiți să intervină în caz de necesitate, notează Mediafax.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close