Antena 3 CNN Externe Mirel Palada: Criteriile politice din aderarea la Schengen sunt criterii de genul: "Nu ai bască!"

Mirel Palada: Criteriile politice din aderarea la Schengen sunt criterii de genul: "Nu ai bască!"

Mirel Palada: Criteriile politice din aderarea la Schengen sunt criterii de genul: "Nu ai bască!"
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Ian 2015   •   22:35
România nu va intra în Spaţiul Schengen nici în 2015. Este declaraţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri interne din Parlamentul Germaniei, citat de publicaţia Der Spiegel în ediţia on-line.
 
În ciuda aşteptărilor pe care le au românii de la noul preşedinte Klaus Iohannis, oficialul german Wolfgang Bosbach este de părere că situaţia politică din România nu s-a schimbat fundamental. 
 
"Îndoielile faţă de o aderare a României la Spaţiul Schengen persistă (...) (România) nu-şi va atinge acest obiectiv în 2015", şi-a exprimat convingerea Wolfgang Bosbach.
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de luni a emisiunii "Subiectiv", realizată de Răzvan Dumitrescu, la Antena 3. 
 
Invitat în emisiune, sociologul Mirel Palada a ţinut să clarifice ce înseamnă "criteriile politice" la care se face referire în mod constant. 
 
"Pentru telespectatorii care se încurcă în termeni, pentru a înţelege lumea cum stă treaba cu criteriile astea. Sunt criterii de genul: nu ai bască! Iar răspunsul este simplu: decât să se chinuie olandezii sau germanii să vină să ne spună: "Bă, nu aveţi bască, nici anul acesta nu intrati in Schengen!". Le este mult mai la îndemână, pentru că noi ne certăm ca chiorii, iar atunci le dăm şi motive. Aveţi câteva cozi de topoare mici, care ne fac nouă treaba, şi decât să fim noi într-o jenă europeană, în contradicţie cu înaltele noastre principii, mai bine vin si ne spun: nu aveţi bască!"
 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close