Antena 3 CNN Externe Mişcarea FEMEN loveşte din nou. Protest topless împotriva EURO-2012, eveniment care favorizează turismul sexual

Mişcarea FEMEN loveşte din nou. Protest topless împotriva EURO-2012, eveniment care favorizează turismul sexual

Mişcarea FEMEN loveşte din nou. Protest topless împotriva EURO-2012, eveniment care favorizează turismul sexual
Sursa foto: Foto: AFP / Mediafax
de S.T.    |    12 Iun 2012   •   14:13

Grupul feminist ucrainian Femen desfăşoară în zilele Campionatului European de fotbal 2012 o activitate fără precedent atât la ele în ţară, cât şi în străinătate, în semn de manifest faţă de evenimentul sportiv, care, în opinia lor, favorizează turismul sexual în Ucraina şi Polonia, relatează marţi agenţia de presă Interfax, citată de Agerpres.

Două militante ucrainene, dezbrăcate până la brâu, au încercat să pătrundă în noaptea de luni spre marţi în complexul de clădiri "Olimpiiski" din Kiev, unde sunt cazaţi fotbalişti şi microbişti din străinătate, însă au fost oprite de agenţii de pază.

Tinerele au fost duse la sediul poliţiei, unde au fost amendate pentru încălcarea ordinii publice.

Pe blogul său, Femen, care a devenit un fenomen în Ucraina prin acţiunile sale de protest topless, susţine că Michel Platini /preşedintele UEFA/ este "proxenetul principal din Europa", iar structura subordonată lui - principalul motor al industriei sexuale în ţările care au intrat în vizorul mafiei fotbalului.

Lupta împotriva Euro-2012, ai cărui organizatori sunt acuzaţi de mişcarea FEMEN de promovarea prostituţiei, alcoolismului şi de "tâmpire în masă a populaţiei", a fost începută de militantele mişcării chiar din prima zi a campionatului.

În data de 8 iunie, la intrarea pe stadionul naţional din Varşovia, câteva activiste ucrainene care îşi pictaseră corpurile cu sloganul "Fuck Euro!" i-au atacat pe microbişti cu stingătoare cu spumă.

La 10 iunie, trei militante Femen, cu sânii goi şi cu mustăţi în stilul lui Hitler, au protestat în celebrul cartier al prostituatelor din Hamburg /Germania/, comparând industria sexului cu "fascismul şi genocidul după apartenenţa sexuală".

Femen are 300 de militante la Kiev şi a reuşit să devină un fenomen în Ucraina în ultimii trei ani, remarcându-se totuşi şi în străinătate.

Mişcarea FEMEN organizează proteste topless pentru a denunţa condiţia femeii, corupţia, prostituţia sau inegalităţile economice sau sociale.


×
Subiecte în articol: Polonia
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close