Mişcarea neaşteptată a Americii. Ce a autorizat azi noapte preşedintele Barack Obama: "A fost un apel dureros către întreaga lume"

de O.P.    |    08 Aug 2014   •   06:21
Mişcarea neaşteptată a Americii. Ce a autorizat azi noapte preşedintele Barack Obama: "A fost un apel dureros către întreaga lume"

La aproape trei ani de la retragerea trupelor americane din Irak, preşedintele Barack Obama a autorizat atacuri aeriene asupra militanţilor suniţi din Irak.

Măsura a fost luată pentru protejarea cetăţenilor americani din Irak, a justificat Obama. În acest timp, militanţii suniţi au cucerit una dintre ultimele baze militare guvernamentale dintr-o provincie din nordul Siriei, în vreme ce în Irak au capturat cel mai mare baraj din ţară.

"La începutul acestei săptămâni, un irakian a lansat un apel dureros către întreaga lume: "Nimeni nu vine să ne ajute!". Ei bine, astăzi, America vine să vă ajute. Pentru a opri avansul spre Arbil, am ordonat armatei să atace convoaiele teroriste ale Statului Islamic în Irak şi Levant, dacă acestea se vor îndrepta spre oraş. Vom fi vigilenţi şi vom trece la acţiune dacă aceste forţe teroriste ameninţă personalul sau unităţile noastre din Irak, inclusiv consulatul nostrul din Irbil şi ambasada noastră din Bagdad", a declarat preşedintele american.

Acesta alimentează oraşul Mosul cu electricitate şi aprovizionează cu apă un teritoriu vast.

Propagandiştii distrug totul în cale, inclusiv moschei, şi îi ameninţă cu moartea pe cei capturaţi dacă nu se convertesc la radicalism.

x close