Antena 3 CNN Externe Mişcarea "Occupy Wall Street" s-a extins în toată lumea

Mişcarea "Occupy Wall Street" s-a extins în toată lumea

Mişcarea "Occupy Wall Street" s-a extins în toată lumea
16 Oct 2011   •   10:33
Din Europa până în Statele Unite, prima zi mondială a mişcării care a plecat de la „Occupy Wall Street” a reunit sâmbătă zeci de mii de persoane şi a fost marcată de violenţe la Roma dar şi la New York, conform AFP:

Manifestanţii au făcut apel la populaţie să iasă în stradă în 951 de orae din 82 de ţări, conform site-ului creat special cu această ocazie, 15october.net.

Sâmbătă noapte, circa 71 de persoane au fost arestate în New York, în celebra Times Square, în urma unei manifestaţii împotriva Wall Street la care au participat mii de persoane.

La Washington, mii de manifestanţi au făcut cauză comună pentru a manifesta împotriva „rapacităţii” finanţelor, pentru „locuri de muncă şi justiţie”.

Aproximativ 300 de manifestanţi s-au adunat în faţa Casei Albe şi a Trezoreriei pentru a protesta faţă de „mafia financiară”, după care s-au alăturat altui miting.

Nici Canada nu a fost ocolită de valul de proteste. Circa 10.000 de canadieni au manifestat cu pancarte şi chitare în cartierul financiar din Toronto.

În Europa, violenţe grave au izbucnit la Roma, unde au existat 70 de răniţi, dintre care trei grav, cu ocazia mitingului la care au participat zeci de mii de persoane.

Persoane scăpate de sub control au invadat un hotel de lux, au spart vitrinele a două bănci şi au incendiat o anexă a Ministerului Apărării. Mai multe maşini au fost incendiate.

Piaţa istorică a basilicii San Giovanni in Laterano se transformase în câmp de luptă. Poliţia a luat cu asalt sute de tineri care lansau fumigene, cocteiluri Molotov şi sticle împotriva forţelor de ordine.

La Atena, mii de manifestanţi au protestat în faţa Parlamentului.

În Portugalia, circa 50.000 de persoane de toate vârstele au defilat la Lisabona.

La Madrid, zeci de mii de oameni au mers spre Puerta del Sol, piaţa emblematică unde mai mulţi manifestanţi au stat preţ de o lună de zile.

La Londra, circa 800 de manifestanţi s-au adunat în cartierul financiar şi au primit sprijinul neaşteptat al fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, care locuieşte în apropiere.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close