Antena 3 CNN Externe Mişcarea pe care se pregăteşte să o facă America. Pe cine aruncă în cursă Casa Albă

Mişcarea pe care se pregăteşte să o facă America. Pe cine aruncă în cursă Casa Albă

Mişcarea pe care se pregăteşte să o facă America. Pe cine aruncă în cursă Casa Albă
de O.P.    |    15 Sep 2014   •   07:25

Democrata Hillary Clinton, care va anunţa anul viitor dacă va fi candidată pentru Casa Albă în 2016, a mers duminică în Iowa, un stat cheie pentru alegerile prezidenţiale americane, unde s-a amuzat pe tema zvonurilor privind viitorul său, relatează AFP.

"Am mai multe lucruri care mă preocupă în acest moment ..." a declarat ea într-un discurs la "Steak Fry" al senatorului democrat în exerciţiu Tom Harkin, o întâlnire anuală inevitabilă pentru democraţii americani cu ambiţii prezidenţiale. Soţul său, Bill Clinton, a însoţit-o.

"Înainte de toate, eu şi Bill suntem bunici permanent în observaţie. O sun pe Chelsea la fiecare cinci minute pentru a şti ce se întâmplă", a declarat Hillary Clinton, în faţa mai multor mii de persoane. Fiica lor Chelsea aşteaptă un copil în această toamnă.

"Apoi, bineînţeles, mai este şi acest altceva. Este adevărat, mă gândesc. Dar astăzi am venit pentru steaks", s-a amuzat ea.

Iowa este un mic stat agricol cu 3,1 milioane de locuitori din centrul Statelor Unite şi deţine o importanţă disproporţionată în fiecare scrutin prezidenţial de 40 de ani. Aici are loc în mod tradiţional prima consultare a alegătorilor în primarele fiecărui partid, servind drept trambulină pentru primare în întreaga ţară.


×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close