x close

Misiune posibilă. Un deţinut din Rusia a reuşit să evadeze cu elicopterul

de M.Z.    |    27 Mar 2012   •   08:36
Misiune posibilă. Un deţinut din Rusia a reuşit să evadeze cu elicopterul 418 Foto: Intact Images

Un bărbat de 36 de ani a devenit cel mai faimos deţinut din Rusia, după ce a reuşit să evadeze din închisoare cu elicopterul. Omul i-a lăsat muţi atât pe poliţiştii porniţi în urmărirea lui, cât şi pe anchetatorii care au constatat că prizonierul şi-a organizat evadarea cu ajutorul a două telefoane mobile, şase cartele şi 70.000 de dolari fictivi.

Ideea, demnă de filmul Misiune Imposibilă, i-ar face invidioşi pe toţi actorii şi cascadorii din filmele de acţiune. Şi nu în ultimul rând pe scenarişti, având în vedere că Alexei Şestakov a pregătit singur detaliile marii evadări şi a convins doi complici să i se alăture. Unul dintre complici este o femeie, care devenise iubita lui prin corespondenţă.

Anchetatorii nu ştiu încă dacă femeia l-a ajutat doar din dragoste sau dacă a contat şi suma pe care Şestakov le-a promis-o ei şi celuilalt complice - aproape 70.000 de dolari.

Cert este că împreună, cei trei au închiriat un elicopter cu care Şestakov a zburat spre libertate. Îi ajunseseră zece ani petrecuţi în închisoarea din regiunea Vologda, mai ales că mai avea de stat la răcoare încă pe atât, pentru două crime.

Bărbatul a fost liber din nou, dar numai pentru câteva ore, pentru că poliţiştii l-au reperat şi au oprit maşina în care se afla evadatul.

Citeşte mai multe despre:

detinut Rusia elicopter bani politisti
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati