Antena 3 CNN Externe Misiunea observatorilor ONU în Siria ar putea fi prelungită

Misiunea observatorilor ONU în Siria ar putea fi prelungită

Misiunea observatorilor ONU în Siria ar putea fi prelungită
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    17 Iul 2012   •   11:49

Emisarul special al ONU şi al Ligii Arabe privind Siria, Kofi Annan, susţine propunerea Rusiei referitoare la prelungirea misiunii observatorilor ONU în Siria, al căror mandat expiră pe 21 iulie, a declarat marţi viceministrul rus de Externe, Ghennadi Gatilov, informează Agerpres.

"S-a discutat situaţia vizând prelungirea prezenţei ONU în Siria. Noi considerăm că aceasta joacă un rol important, constructiv în stabilizarea situaţiei. Kofi Annan consideră la fel, el ne susţine şi trebuie să ne folosim de asta", a spus Gatilov.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat luni Occidentul că recurge la "şantaj" pentru a forţa Rusia să accepte sancţiunile Consiliului de Securitate al ONU împotriva regimului de la Damasc. Occidentul a somat Rusia să accepte sancţiunile, avertizând că altfel va refuza să prelungească mandatul misiunii observatorilor ONU în Siria, a adăugat Lavrov.

În scopul reglementării conflictului sirian, Rusia i-a propus lui Annan convocarea, la sfârşitul lunii iulie la Moscova, a unei noi întâlniri a Grupului de acţiune privind Siria.

Gatilov a menţionat că soarta liderului sirian Bashar al-Assad nu a fost discutată în timpul convorbirilor din capitala rusă.



×
Subiecte în articol: Siria Kofi Annan Bashar al-Assad
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close