Antena 3 Externe Mister în jurul avionului EgyptAir. Autoritățile cred că dispariția a fost provocată de un act terorist

Mister în jurul avionului EgyptAir. Autoritățile cred că dispariția a fost provocată de un act terorist

20 Mai 2016   •   07:46
Mister în jurul avionului EgyptAir. Autoritățile cred că dispariția a fost provocată de un act terorist
Sursa foto: Foto: Pixabay

Informaţii contradictorii despre avionul EgyptAir cu 66 de oameni la bord, dispărut noaptea trecută. După ce compania aeriană a anunţat că epava a fost găsită, preşedintele departamentului grec pentru securitate aeriană a negat informaţiile. El susţine că resturile descoperite în Marea Mediterană nu aparţin cursei MS804. Informaţia pare să fie confirmată şi de preşedintele Egiptului, care i-a cerut Armatei să facă tot posibilul pentru localizarea aeronavei. În acelaşi timp, autorităţile de la Cairo iau în calul varianta unui act terorist, ipoteză susţinută de serviciile ruse şi americane de informaţii. Un oficial de la Washington a declarat că scenariul probabil este ca avionul să fi fost distrus de o bombă. De altfel, o mişcare afiliată grupării Stat Islamic a revendicat atacul. Anunţul, preluat de site-uri ale grupării islamiste, nu a fost confirmat până acum din alte surse. 

„În primul rând, gândurile noastre merg către familiile şi prietenii celor dispăruţi în acest incident. Vă putem spune acum că epava a fost găsită. Echipele de căutare şi salvare se transformă acum în echipe de căutare şi recuperare”, a spus Ahmed Adel, vicepreşedinte EgyptAir.

Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele EgyptAir la CNN, dar autorităţile elene infirmă. Mai mult, oficialii greci spun că resturile fuseseră descoperite în largul insulei Karpatos nici măcar nu aparţineau unui avion.

„Ancheta ar putea conduce la concluzia că posibilitatea unui atac terorist este mai mare decât cea a unei defecţiuni tehnice”, a spus Fathy Sherif, ministrul egiptean al Aviaţiei Civile.

Avionul a dispărut în timp ce zbura deasupra Mării Mediterane, iar ministerul grec al Apărării a anunţat că aeronava a făcut mai multe viraje bruşte la peste 10.000 de metri. Avionul a virat 90 de grade la stânga, apoi s-a învârtit în cerc, după care a pierdut brusc 7000 de metri.

La bordul aparatului Airbus A320 se aflau 66 de oameni, din 12 ţări. 56 erau pasageri, 7 membri ai echipajului şi 3 agenţi de pază.

Rudele celor aflaţi la bordul avionului sunt devastate.

„Nu ştiu nimic, fiica mea era însoţitoare de zbor, nu ştiu nimic”, spunea Fathy Sherif, ministrul egiptean al Aviaţiei Civile.

Potrivit experţilor, o posibilă explozie la bordul avionului poate determina întreruperea bruscă a comunicaţiilor şi dispariţia aeronavei de pe radar.

Sursa: Digi24

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close