Antena 3 CNN Externe Misterul ascuns de mii de ani în JUNGLĂ. "Era o aşezare umană, construită de AUR pur!"

Misterul ascuns de mii de ani în JUNGLĂ. "Era o aşezare umană, construită de AUR pur!"

Misterul ascuns de mii de ani în JUNGLĂ. "Era o aşezare umană, construită de AUR pur!"
de O.P.    |    17 Mai 2013   •   11:30

Oraşul pierdut, supranumit "Oraşul Alb", despre care se spune că ar fi fost construit din aur, pare să fi fost găsit de cercetători în jungla din Honduras.

Rămăşiţele unei aşezări necunoscute până acum au fost descoperite de cercetători de la Universitatea din Houston şi National Center for Airborne Laser Mapping (NCALM), cu ajutorul unor scanere performante cu laser, care scanează şi "văd" prin coronamentul des al copacilor.

Specialiştii au zburat peste regiunea Mosquitia din Honduras la bordul unui avion de mici dimensiuni, echipat cu aparatură care emitea spre sol 100.000 de pulsuri de laser pe secundă, creând o hartă 3-D digitală a terenului de sub coronament.

După analiza datelor, specialiştii au observat formaţiuni în relief ce par a fi urmele unui oraş părăsit, invadat de junglă.



Potrivit legendelor, chiar în acea zonă ar fi existat un oraş ale cărui bogăţii erau imense, numit de spanioli Ciudad Blanca (Oraşul Alb), menţionat de conchistadorul Hernando Cortes în 1526, într-o scrisoare trimisă regelui Carol V al Spaniei.

Deşi nu se poate spune cu exactitate dacă descoperirea cercetătorilor este în realitate Oraşul Alb sau măcar dacă acesta a existat vreodată în realitate, hărţile tridimensionale realizate de LiDAR „arată clar existenţa unor construcţii ce pot considerate ruine ale unor aşezări umane mari, datorită complexităţii lor în spaţiu, mărimii şi organizării lor”, spune Christopher Fisher, profesor la Universitatea din Colorado, citat de Daily Mail.

×
Subiecte în articol: descoperire
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close