Antena 3 CNN Externe "Misterul" din mijlocul oraşului Slaviansk. "Ruşii sunt atraşi ca un magnet de această bogăţie"

"Misterul" din mijlocul oraşului Slaviansk. "Ruşii sunt atraşi ca un magnet de această bogăţie"

"Misterul" din mijlocul oraşului Slaviansk. "Ruşii sunt atraşi ca un magnet de această bogăţie"
de O.P.    |    07 Mai 2014   •   12:25

In apropierea orasului Slaviansk din estul Ucrainei nu exista fabrici de armament, baze ale armatei, magistrale de transport de importanta majora sau echipamente militare geostrategice. In schimb, potrivit unui raport al Institutui regal pentru studii de aparare, RUSI, localitatea este „epicentrul jocului, care ar putea impinge Moscova la limita unei interventii deschise”, scrie Financial Times. Nu departe de Slaviansk se afla ceva care, in opinia analistilor militari, poate explica rolul cheie al orasului: un depozit de arme de foc. „Sunt in jur de 5 milioane de bucati, de la pusti, la mitraliere.

Tot acest arsenal a fost ascuns, inca din perioada razboiului rece, in fostele mine de sare de langa Slaviansk, ca masura inclusa in planurile de urgenta privind inarmarea populatiei in cazul unei interventii straine”, afirma autorul articolului din Financial Times.

In opinia analistilor si a surselor din serviciile de spinoj contactate de ziaristii britanici, Moscova se tema ca autoritatile de la Kiev vor incerca sa imparta acest armament oamenilor.

Citeste mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina Slaviansk armament
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close