Antena 3 Externe Misterul din spatele morţii unui lider mondial. Ar fi fost otrăvit cu o substanţă radioactivă

Misterul din spatele morţii unui lider mondial. Ar fi fost otrăvit cu o substanţă radioactivă

04 Iul 2012   •   09:40
Misterul din spatele morţii unui lider mondial. Ar fi fost otrăvit cu o substanţă radioactivă

Yasser Arafat, decedat în 2004, ar fi fost otrăvit cu poloniu, o substanţă radioactivă, arată analizele efectuate într-un laborator din Elveţia şi citate de un documentar difuzat marţi de Al-Jazeera. Aceste analize au fost efectuate pe eşantioane biologice prelevate din lucrurile personale ale liderului palestinian, predate văduvei defunctului, Suha, de spitalul militar în care a murit Arafat.

"Concluzia este că am găsit (un nivel) semnificativ de poloniu în aceste eşantioane", a declarat François Bochud, directorul Institutului de fizică a radiaţiilor din Lausanne, citat de AFP.

Poloniul este substanţa cu care ar fi fost otrăvit şi fostul spion rus Aleksandr Litvinenko, decedat în 2006 la Londra.

Yasser Arafat, care s-a îmbolnăvit la sediul său general din Ramallah, în Cisiordania, asediat de armata israeliană, a decedat la 11 noiembrie 2004 la Percy.

Decesul său rămâne o enigmă. Cei 50 de medici care l-au tratat nu au precizat motivul exact al deteriorării rapide a stării sale de sănătate. Palestinienii au acuzat Israelul că l-a otrăvit.

Pentru ca această ipoteză să fie confirmată, rămăşiţele lui Yasser Arafat trebuie exhumate şi analizate.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close