Antena 3 CNN Externe Misterul tragediei Air France. Ultimele minute ale zborului

Misterul tragediei Air France. Ultimele minute ale zborului

Misterul tragediei Air France. Ultimele minute ale zborului
Sursa foto: Airbus
05 Iun 2009   •   13:10

La patru zile de la tragedia aviatică care s-a petrecut deasupra Atlanticului, experţii încă nu au reuşit să descopere cauzele accidentului. Specialiştii în aeronautică, piloţii, anchetatorii, criminaliştii şi chiar membri ai serviciilor secrete şi-au unit forţele pentru a descoperi cum s-a petrecut cea mai mare tragedie din istoria Air France.

Cu numai 15 minute înainte de dispariţie, avionul a trimis un semnal automat de pană electrică. ?Mesajele" au fost fără intervenţia echipajului. Bazându-se pe informaţii primite prin intermediul acestor semnale, specialiştii au reuşit să reconstituie ultimele minute ale zborului.

În ultimele minute înainte de tragedie, toate sistemele importante de la bord au căzut. Aceasta este cronologia ultimelor momente ale dramei, prezentată de Le Figaro:

Ora 05:00

Pilotul trimite un mesaj în care percizează că traversează o zonă cu puternice turbulenţe cauzate de nori cumulonimbus încărcaţi cu electricitate şi vânt foarte puternic.

Ora 05:10

Avionul începe să transmită o ?rafală? de mesaje automate. Pilotul automat este deconectat. Operaţiunea putea fi efectuată atât de echipaj, cât şi de sistemul de securitate. În mod normal, această deconectare are loc automat, în momentul în care calculatoarele detectează o pană gravă.

În minutul care a urmat, mai multe sisteme dau mesaje de eroare. Computerul de bord trece pe energia furnizată de un generator de rezervă.

Ora 05:12

Pană la două echipamente importante: Adiru (Air Data Inertial Reference Unit) şi Isis (Integrated Standby Instruments System). Aceste aparate furnizează informaţii esenţiale despre altitudine, viteză şi direcţie de zbor.

Ora 05:14

Mesajele indică depresurizarea totală a cabinei. În acest moment, avionul este deja în picaj.

Luând în considerare toate aceste elemente, experţii inclină să creadă că varianta potrivit căreia avionul s-ar fi dezintegrat în aer este cea adevărată.

Joi dimineaţă, un purtător de cuvânt din aviaţia braziliană a declarat că resturile recuperate de Marina braziliană din Oceanul Atlantic nu aparţin avionului Air France 447. În consecinţă, cauzele producerii tragediei aviatice rămân în continuare învăluite în mister.

Mai mulţi experţi şi oficiali din Franţa au avertizat că, cel mai probabil, cutiile negre ale avionului nu vor fi găsite niciodată. Recuperarea acestora ar fi ajutat la stabilirea cauzelor producerii tragediei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Air France tragedie
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close