Antena 3 CNN Externe "Mită" de milioane de lire sterline pentru imigranţii ilegali din Marea Britanie

"Mită" de milioane de lire sterline pentru imigranţii ilegali din Marea Britanie

"Mită" de milioane de lire sterline pentru imigranţii ilegali din Marea Britanie
Sursa foto: Foto: abeingo.org
02 Aug 2010   •   14:02

Fostul Guvern britanic şi-a dorit atât de mult să încurajeze plecarea imigranţilor, încât a cheltuit zeci de milioane de lire sterline în acest sens. Autorităţile din Marea Britanie le-au acordat imigranţilor clandestini ?stimulente? pentru a părăsi ţara, scrie Daily Mail în ediţia electronică.

Potrivit unor documente ale Ministerului britanic de Interne, 13 milioane de lire au fost ?date dispărute?, iar conducerea instituţiei nu are nici o explicaţie. Damian Green, secretarul de stat pentru Imigraţie, a solicitat începerea unei investigaţii pentru a se afla dacă este vorba de eventuale fraude.

Bilanţurile contabile arată că Guvernul laburist a cheltuit 80 de milioane de lire pentru programe ?de încurarajare? a imigranţilor clandestini să plece din Marea Britanie. 1,2 milioane de lire din această sumă au fost acordat unor persoane care nu s-au aflat niciun moment în Marea Britanie, subliniază jurnaliştii britanici.

Se pare că astfel de stimulente financiare au fost acordate şi unor imigranţi din ţări bogate precum SUA, Australia, Canada şi Noua Zeelandă.

Jurnaliştii de la Daily Mail mai arată că fostul Cabinet laburist a considerat că era mai ieftin şi mai uşor să încurajeze plecarea voluntară a imigranţilor decât să recurgă la deportarea forţată.

Antena3.ro

 

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close