Antena 3 CNN Externe Miting pro-european la Chișinău. Moldovenii sunt chemați să-și afirme dorința de integrare în UE

Miting pro-european la Chișinău. Moldovenii sunt chemați să-și afirme dorința de integrare în UE

Sunt pregătiri la Chișinău pentru cel mai mare miting pro-european. Zeci de mii de oameni sunt așteptați astăzi în capitala Republicii Moldova. La adunarea uriașă vor participa Președintele Maia Sandu și șefa Parlamentului European, Roberta Metsola.

de Cristi Popovici    |    21 Mai 2023   •   09:42

Chișinăul este pregătit pentru marele miting pro-european de astăzi, din centrul capitalei.

Forțele de ordine au luat măsuri excepționale de securitate, iar traficul a fost restricționat.

Mii de oameni sunt așteptați la evenimentul ”Moldova Europeană” la care va participa și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

"Această adunare are un singur mesaj simplu și doi destinatari.

Citește și: Pregătiri pentru "Moldova Europeană", președinția Uniunii ajunge la Chişinău | Corespondenţă specială Antena 3 CNN

Mesajul este ca noi, cetățenii, dorim ca Republica Moldova să devină membru deplin al Uniunii Europene și că unica soluție de dezvoltare, este modelul european.

Destinatarii sunt: comunitatea internațională și noi, cetățenii Republicii Moldova.

Pentru comunitatea internațională, dorim să ne exprimăm că majoritatea cetățenilor dorim să devenim membri UE și suntem recunoscători pentru acest sprijin oferit în ultimul an, destul de complicat.

Noi, cetățenii, fiind debusolați de șantajul energetic al Federației Ruse, problemele economice, problemele de rutină, am uitat să facem o pauză și să ne bucurăm pentru acele progrese care au avut loc în ultimul an.

Am obținut statutul de candidat membru UE și un suport substanțial în criza energetică și chiar trebuie să facem o pauză și să ne bucurăm.

Adunarea este mai mult pentru noi, cetățenii, care ne dorim o societate civilizată", a spus Sionis Smoleac, expert societatea civilă Republica Moldova.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close