Antena 3 CNN Externe Capitoliul din Washington, apărat cu garduri înainte de mitingul de dreapta în sprijinul insurgenților din 6 ianuarie

Capitoliul din Washington, apărat cu garduri înainte de mitingul de dreapta în sprijinul insurgenților din 6 ianuarie

Măsuri speciale de securitate au fost dispuse, de vineri, la Capitoliu înaintea unui miting de susținere a simpatizanților lui Donald Trump care au fost arestați și sunt în prezent judecați pentru asaltul asupra Congresului american, în data de 6 ianuarie.

Capitoliul din Washington, apărat cu garduri înainte de mitingul de dreapta în sprijinul insurgenților din 6 ianuarie
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Sep 2021   •   20:27

Garduri înalte au fost temporar ridicate în jurul clădirii din Washington iar poliția a decis închiderea unor drumuri din împrejurimi încă de vineri seară.

Spre deosebire de 6 ianuarie, Congresul nu va fi, sâmbătă, în sesiune şi membrii legislativului nu se vor afla în interior atunci când manifestanții se vor aduna, după-amiază.

Sloganul manifestării este "Justice for J6" (Dreptate pentru 6 ianuarie, n.r.).

Autoritățile se așteaptă ca aproximativ 700 de manifestanți să răspundă la apelul organizației "Look Ahead America".

Acest grup denunță, între altele, "tratamentul tiranic şi inuman" aplicat "deținuților politici de la 6 ianuarie".

Organizatorii le-au cerut participanților să nu poarte semne de afiliere politică, indiferent dacă e vorba de susținerea lui Donald Trump sau a președintelui Joe Biden.

Liderul democraților din Senat, Chuck Schumer, a estimat la începutul săptămânii, după o întâlnire cu forțele de ordine, că "poliția este "mai bine pregătită" decât pe 6 ianuarie.

Trump îi susține pe cei "persecutați pe nedrept" după atacul Capitoliului

În data de 6 ianuarie anul curent, mii de susținători ai lui Donald Trump s-au adunat în apropierea Casei Albe pentru a-l asculta pe președintele în funcție, înfrânt în scrutinul din 3 noiembrie.

Motivați de narativul constant propagat de Trump cu privire la fraudarea scrutinului, mai mulți participanți au forțat intrarea în Capitoliu în timp ce membrii Congresului certificau victoria candidatului democrat în prezența vicepreședintelui republican Mike Pence. 

Aleșii au fost evacuați de urgență pe măsură ce susținătorii lui Trump avansau în clădire.

Achitat ]n Congres după impeachment (punere sub acuzare) pentru incitare la violență, Donald Trump afirmă în continuare, fără nicio dovadă, că alegerile au fost trucate și îi apără pe manifestanții arestați.

"Toate gândurile noastre se îndreaptă spre cei care sunt persecutați atât de nedrept din cauza manifestației de la 6 ianuarie privind alegerile prezidențiale trucate", a declarat joi Trump, fără a menționa direct manifestația de sâmbătă.

În jur de 600 de persoane au fost arestate pentru participarea lor la asaltul asupra Capitoliului și majoritatea au fost puse sub acuzare.

×
Subiecte în articol: Capitoliu garduri miting Donald Trump
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close