Antena 3 CNN Externe Mitropolitul şi-a vândut ceasul Rolex, pentru a plăti factura la electricitate a unei biserici

Mitropolitul şi-a vândut ceasul Rolex, pentru a plăti factura la electricitate a unei biserici

Mitropolitul şi-a vândut ceasul Rolex, pentru a plăti factura la electricitate a unei biserici
de O.P.    |    27 Feb 2013   •   07:01

Un cleric bulgar de rang înalt, criticat pentru stilul său de viaţă extravagant, şi-a oferit marţi ceasul de lux unei biserici pentru a îi permite să îşi plătească factura la electricitate, a anunţat biserica în cauză, relatează AFP.
  
"Mitropolitul din Plovdiv Nicolai a oferit bisericii "Sfânta Marina" unul dintre puţinele sale obiecte personale, un ceas Rolex, solicitând ca acesta să fie vândut pentru ca factura de electricitate să poată fi plătită", a anunţat această biserică din Plovdiv (sud) într-un comunicat.
  
Facturile de electricitate în Bulgaria s-au dublat în ianuarie în raport cu decembrie, ceea ce a provocat proteste în toată ţara, atrăgând după sine demisia guvernului de centru-dreapta al conservatorului Boiko Borissov.
  
Reţeaua de distribuţie a gazului fiind slab dezvoltată, încălzirea electrică este răspândită în Bulgaria.
  
Biserica Ortodoxă Bulgară a ales un nou patriarh la 24 februarie. Aceasta este des criticată pentru donaţiile noilor îmbogăţiţi care caută să obţină respect. Rolexul mitropolitului Nicolai şi maşina marca Lincoln folosită de omologul său Kiril din Varna au fost obiectul unor ample comentarii în presa bulgară.




×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close