Antena 3 CNN Externe Miza summitului de la Copenhaga: Limitarea încălzirii globale la doar două grade Celsius

Miza summitului de la Copenhaga: Limitarea încălzirii globale la doar două grade Celsius

Miza summitului de la Copenhaga: Limitarea încălzirii globale la doar două grade Celsius
Sursa foto: copenhaga
08 Dec 2009   •   22:12

Interes imens pentru summitul climatic de la Copenhaga. Zeci de mii de participanţi încearcă să ajungă la un acord privind reducerea gazelor cu efect de seră. Potrivit specialiştilor, negocieri dificile vor fi cu Statele Unite, cel mai mare poluator din istorie. Directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie a declarat că un eşec al Conferinţei de la Copenhaga asupra încălzirii globale ar costa economia mondială 500 de miliarde de dolari pe an.

Pe parcursul celor două săptămâni ale summitului de la Copenhaga, lideri din peste 100 de ţări vor pune la punct strategia pe termen lung privind controlul încălzirii globale. Negocierile ar trebui să ducă la semnarea unui acord internaţional valabil după 2012, data la care expiră acordul de la Kyoto. Un rol foarte important în cadrul summit-ului îl au Statele Unite, cel mai mare poluator la nivel planetar.

Discuţiile de la Copenhaga se vor concentra asupra unor măsuri care să limiteze încălzirea globală la doar două grade Celsius.

Un astfel de obiectiv presupune, potrivit experţilor, reducerea la jumătate a emisiilor de dioxid de carbon până în 2050, în raport cu valorea înregistrată în 1990.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Copenhaga summit
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close