Antena 3 CNN Externe Moartea şi teroarea, negociate ONLINE. Site-ul care pune la dispoziţia ORICUI arme letale

Moartea şi teroarea, negociate ONLINE. Site-ul care pune la dispoziţia ORICUI arme letale

Moartea şi teroarea, negociate ONLINE. Site-ul care pune la dispoziţia ORICUI arme letale
Sursa foto: Foto: gizmodo.com
24 Iul 2012   •   22:21

Atacurile armate petrecute în ultima vreme în toate colţurile lumii ne revoltă şi ne fac să ne întrebăm cu anume au ajuns autorii acestora să deţină arme letale fără să dea vreo socoteală cuiva.

Pornind de aici, Gizmodo.com publică un amplu material despre un „magazin online de arme secret”, de unde oricine îşi poate cumpăra ce armă doreşte, fără să posede un permis de portarmă şi fără să îi fie verificat trecutul.

Gizmodo scrie că, la început, The Armory a funcţionat drept un „Amazon.com ilegal”, care vindea droguri. Ulterior, magazinul online s-a orientat către puşti, pistoale, grenade şi muniţie, livrându-le către cumpărători din lumea întreagă, fără a verifica dacă aceştia pot deţine arme de foc.

Site-ul nu se află propriu-zis pe internet. Utilizatorii trebuie mai întâi să descarce un software care le garantează anonimitatea pe internet, fără de care nu pot accesa adresa încâlcită a magazinului – ayjkg6ombrsahbx*.*****. Odată intraţi, utilizatorii trebuie să exprime valoarea armelor pe care vor să le vândă sau să le cumpere în „bitcoins”, o monedă virtuală care garantează şi mai mult anonimitatea, scrie Gizmodo.

Jurnalistul Sam Biddle s-a întrebat cât de uşor poate fi să obţină o armă, aşa că a intrat pe The Armory şi a încercat să cumpere un pistol semiautomat 9mm Beretta 92FS. Aproape a reuşit.

Potrivit acestuia, cea mai dificilă parte a tranzacţiei constă în livrarea prin poştă a armelor. Până la urmă, s-a găsit o soluţie rezonabilă: acestea sunt dezasamblate, iar bucăţile sunt livrate pe rând, camuflate sub forma unor alte obiecte.

Biddle a plusat şi a lăsat un mesaj prin care cerea suficiente pistoale pentru a echipa o armată privată de 20 de persoane. Răspunsurile au început să curgă aproape instantaneu, iar cinci furnizori de arme s-au arătat dispuşi să-i trimită pistoale, puşti sau dispozitive explozive care mai de care mai puternice şi scumpe.

„Bineînţeles că n-am cumpărat nimic, dar există motive întemeiate să cred că, dacă aş fi avut puţină răbdare şi mulţi bani, toate armele puteau fi ale mele, poate chiar şi un elicopter. Aş fi putut să asasinez chiar şi un lider mondial”, scrie Sam Biddle.

Cu toate acestea, jurnalistul scrie că îi înţelege pe scepticii care spun că persoanele şi produsele de pe respectivul site nu sunt reale, totul fiind doar o fraudă elaborată prin care se fură sute de mii de dolari.

„Trebuie să fim conştienţi că, dacă un singur pistol este livrat ilegal unei singure persoane, trăim într-o societate în care poţi omorî un om fără să fii tras în vreun fel la răspundere”, îşi încheie jurnalistul Gizmodo articolul.

×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close