Antena 3 Externe Moartea vine pe apă. Sute de suflete au pierit în urma inundaţiilor care fac ravagii în lume

Moartea vine pe apă. Sute de suflete au pierit în urma inundaţiilor care fac ravagii în lume

28 Iun 2012   •   07:29
Moartea vine pe apă. Sute de suflete au pierit în urma inundaţiilor care fac ravagii în lume
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres

Ploile torenţiale de săptămâna aceasta au provocat pagube semnificative, atât în Asia, cât şi în Africa. În total, sute de persoane au murit, alte câteva mii au fost rănite, iar numărul sinistraţilor depăşeşte 300.000 de oameni. Cele mai afectate ţări sunt Republica Bangladesh, China şi Uganda.

Cel puţin o sută de persoane au murit în Bangladesh, în urma inundaţiilor masive din ultimele cinci zile. 250.000 de oameni şi-au părăsit casele, pentru a scăpa cu viaţă din calea inundaţiilor.

Ploile torenţiale nu par să se oprească, avertizează meteorologii. Militarii, poliţiştii şi pompierii sunt pregătiţi pentru a interveni în situaţiile de criză.

Şi în Africa, ploile au făcut victime. Peste 30 de oameni au decedat în Republica Uganda, în urma unor alunecări de teren, iar bilanţul ar putea creşte, au avertizat autorităţile.

Zona afectată din Uganda este cultivată de producătorii de cafea, ceea ce ar putea dăuna economiei naţionale. Uganda este a treia cea mai mare economie din Africa de est şi este cel mai mare exportator de boabe de cafea al continentului.


×
Subiecte în articol: asia africa Uganda inundatii morti

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close