Antena 3 CNN Externe Mobilizare militară generală în Rusia și statele NATO. Cum se pregătesc ambele tabere, pe fondul celei mai puternice tensiuni de la Războiul Rece

Mobilizare militară generală în Rusia și statele NATO. Cum se pregătesc ambele tabere, pe fondul celei mai puternice tensiuni de la Războiul Rece

Mobilizare militară generală în Rusia și statele NATO. Cum se pregătesc ambele tabere, pe fondul celei mai puternice tensiuni de la Războiul Rece
27 Oct 2016   •   15:24

Mobilizarea militară a Rusiei la granițele Europei a declanșat cea mai puternică reacție a Occidentului de la Războiul Rece până în prezent.

Marea Britanie a anunțat că va trimite trupe, tancuri și avioane în Estonia, pentru a contracara agresiunea Rusiei.

În plus, britanicii vor trimite avioane multirol Typhoon în România, în premieră, pentru a patrula spațiul aerian.

Astfel de manevre au ca scop descurajarea Rusiei din a încerca să submineze sau să intervină puternic în state pe care le consideră foști sateliți din Estul Europei, cum a făcut în Ucraina sau în Crimeea, notează Daily Mail.

Statele Unite vor ca statele europene să formeze patru grupuri militare, formate din câte 4.000 de militari, ca răspuns al NATO în fața Rusiei.

Mai multe trupe vor fi trimise în țările baltice și estul Poloniei în 2017. Acestea vor fi susținute de 40.000 de trupe de reacție rapidă ale NATO.

Franța, Danemarca, Italia dar și alte state aliate sunt așteptate să participe la cele patru grupuri militare conduse de Statele Unite, Germania, Marea Britanie și Canada.

Mobilizarea NATO vine după ce Rusia a publicat primele imagini cu rachetele RS-28 Sarmat, nume de cod Satan 2, care au puterea de a distruge un teritoriu cât al Franței, după cum susțin rușii.

Conform presei ruse, Vladimir Putin a testat recent și o rachetă balistică RS-18. Experții susțin că acesta a fost un test pentru a vedea dacă sistemul de apărare american poate fi învins.

În plus, 130 de centre militare din Rusia au fost puse în alertă, pentru a testa capacitatea de reacție în cazul unui atac din Occident.

 

 

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close