Antena 3 CNN Externe Mobilizare militară fără precedent în Polonia: “Dumnezeu să îl binecuvânteze pe președintele Trump!”

Mobilizare militară fără precedent în Polonia: “Dumnezeu să îl binecuvânteze pe președintele Trump!”

Mobilizare militară fără precedent în Polonia: “Dumnezeu să îl binecuvânteze pe președintele Trump!”
30 Ian 2017   •   21:29

Statele Unite au desfăşurat luni mii de soldaţi şi armament greu în Polonia, în statele baltice şi în sud-estul Europei, în cea mai amplă consolidare de forţe după Războiul Rece, o măsură criticată de Rusia ca parte a unei strategii agresive la frontierele sale, relatează Reuters, conform news.ro.

Desfăşurarea unei brigăzi blindate complete, ce marchează întoarcerea tancurilor americane în Europa pentru prima dată după 2013, le oferă garanţii ale susţinerii americane aliaţilor est-europeni, alarmaţi de agresiunea Moscovei faţă de Ucraina şi de exerciţiile militare ruse din regiunea baltică.

Ordonată iniţial de Barack Obama, sosirea trupelor acceptată de Donald Trump îi linişteşte pe aliaţii îngrijoraţi de învestirea în funcţie a republicanului care a descris, la un moment dat NATO drept „depăşit” şi care a pledat pentru o apropiere de Rusia.

Ministrul polonez al Apărării, Antoni Macierewicz, a declarat: “Dumnezeu să îl binecuvânteze pe președintele Trump”, la evenimentul de prezentare a trupelor. Oficialul era înconjurat de generali americani.

 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close