Antena 3 Externe Mobilizare militară în Lituania. Anunțul făcut de autorități

Mobilizare militară în Lituania. Anunțul făcut de autorități

de G.S.    |    24 Ian 2017   •   19:14
Mobilizare militară în Lituania. Anunțul făcut de autorități
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Treizeci de militari belgieni, formând unitatea logistică a unui batalion multinaţional al NATO, au debarcat marţi pe Aeroportul Internaţional Palanga din Vilnius, a anunţa Ministerul Apărării lituanian.

Un feribot cu echipamentele lor a ajuns tot marţi în portul Klaipeda, unde urma să fie descărcat, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al armatei lituaniene, căpitanul Andrius Dilda.

În total, 100 de militari belgieni şi circa 50 de vehicule sunt aşteptaţi să ajungă marţi, miercuri şi joi în Lituania.

Este vorba de componenta belgiană a batalionului multinaţional format şi condus de Germania, unul din cele patru batalioane a căror desfăşurare în Polonia şi în ţările baltice a fost decisă la summitul NATO de la Varşovia în luna iulie a anului trecut. Această măsură a fost luată pentru a manifesta solidaritatea Alianţei faţă de ţările membre ale flancului estic, îngrijorate din cauza anexării Crimeii de către Rusia şi a conflictului separatist din Ucraina.

Găzduit de Brigada de infanterie mecanizată lituaniană 'Lupul de fier', unitatea va fi desfăşurată la tabăra militară de la Rukla.

Contingentul belgian este format din membri ai batalioanelor al 18-lea şi al 29-lea de logistică ale armatei naţionale belgiene. El cuprinde de asemenea o unitate medicală şi o alta a poliţiei militare.

Belgienii trebuiau să fie precedaţi luni de un prim grup de 17 militari germani, însă avionul acestora a fost nevoit să se întoarcă din cauza vremii nefavorabile. Sosirea lor este aşteptată miercuri.

Militari norvegieni, olandezi, luxemburghezi, croaţi şi francezi ar urma să participe prin rotaţie la această misiune a NATO în 2017 şi 2018, conform Ministerului Apărării lituanian.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close