Antena 3 CNN Externe Modelul rusesc, copiat de nord-coreeni? Kim Jong-un, la fel de impunător ca Vladimir Putin

Modelul rusesc, copiat de nord-coreeni? Kim Jong-un, la fel de impunător ca Vladimir Putin

Modelul rusesc, copiat de nord-coreeni? Kim Jong-un, la fel de impunător ca Vladimir Putin
09 Ian 2012   •   08:37

Coreea de Nord l-a celebrat, duminică, pe noul său lider Kim Jong-un, cu ocazia aniversării sale.  Evenimentul a fost marcat de televiziunea de stat prin difuzarea unui documentar în care fiul cel mic al lui  Kim Jong-il, decedat în decembrie, este calificat drept "geniul geniilor" în materie de strategie militară.

Imaginile care îl prezintă pe noul lider nord-coreean sunt asemănătoare cu cele în care premierul rus Vladimir Putin a tot apărut în ultimii ani.

Filmul îl prezintă pe Kim Jong-un la comanda unui tanc şi dând ordine soldaţilor din forţele aeriene, terestre şi maritime.



Kim Jong-un i-a succedat tatălui său, decedat în decembrie. Kim Jong-un este născut la 8 ianuarie, dar Phenianul nu a precizat niciodată care este anul naşterii sale. Analiştii cred că are peste 25 de ani şi mai puţin de 30.

 


Ipostazele în care liderul nord-coreean apare în documentarul difuzat de televiziunea de stat seamănă cu cele în care a fost surprins premierul rus, Vladimir Putin, în ultimii ani. Astfel, imaginile cu acesta din timpul vânătorii din Siberia sau din timpul unor inspecţii militare au fost parcă copiate şi aplicate pe modelul nord-coreean.



Documentarul îl arată pe Kim-Jong-un călare pe un cal, cum conduce un tanc şi cum inspectează o armă, urmând parcă modelul rusesc de bărbat adevărat.


×
Subiecte în articol: Coreea de Nord
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close