Antena 3 CNN Externe Mohamed Morsi conferă armatei egiptene puterea de a aresta civili

Mohamed Morsi conferă armatei egiptene puterea de a aresta civili

Mohamed Morsi conferă armatei egiptene puterea de a aresta civili
Sursa foto: Foto: Reuters
10 Dec 2012   •   14:08

Preşedintele Egiptului, Mohamed Morsi, a ordonat armatei să "colaboreze" cu forţele de poliţie şi să aresteze civili, pentru a asigura ordinea publică înainte de referendumul naţional, din 15 decembrie, privind legitimitatea decretului prezidenţial, de schimbare a Constituţiei.

Decretul respectiv  sau "Legea 107", va fi dezbătut în guvern în cursul zilei de marţi, când sunt aşteptate din nou proteste masive de stradă.

Armata egipteană, care încearcă să rămână pe poziţii neutre faţă de criza politică, a avertizat că "nu va permite înrăutăţirea crizei din ţară" şi sfătuieşte atât Puterea, cât şi Opoziţia să intensifice dialogul.

Preşedintele Morsi a făcut o concesie opozanţilor săi în weekend, atunci când a spus că retrage decretul prin care-şi sporea puterea legislativă, dar îl va supune unui referendum naţional.
Acest lucru a inflamat din nou Frontul Salvării Naţionale (FSN), principala aripă opozantă, care a spus că nu va exista nicio discuţie dacă Morsi va continua cu iniţiativa unui referendum.

"Frontul cheamă pentru demonstraţii de protest în capitală şi alte regiuni, pentru a respinge cu fermitate decizia preşedintelui, contradictorie cu pretenţiile noastre legitime", se arată într-un comunicat, semnat de Sameh Ashour, purtătorul de cuvânt al FSN.
"Nu recunoaştem schimbarea constituţională pentru că nu reprezintă interesele poporului egiptean. Referendumul va duce şi mai mult la alte divizări şi revolte", se arată în acelaşi comunicat.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close