Antena 3 CNN Externe Moldova. Şcoală blocată de 200 de poliţişti, după ce mai mulţi alegători s-au strâns în faţa instituţiei

Moldova. Şcoală blocată de 200 de poliţişti, după ce mai mulţi alegători s-au strâns în faţa instituţiei

Moldova. Şcoală blocată de 200 de poliţişti, după ce mai mulţi alegători s-au strâns în faţa instituţiei
Sursa foto: Foto: Mediafax
28 Noi 2010   •   11:29

Peste 200 de poliţişti au blocat intrările dintr-o şcoală din raionul Dubăsari, Transnistria. Comisia Electorală a anunţat anterior că nu vor fi deschise secţii de votare în incinta şcolii, dar mai mulţi alegători s-au strâns în faţa instituţiei.

Autorităţile au decis să nu organizeze o secţie în acea zonă pentru a evita producerea de incidente cum a fost cazul la scrutinele precedente.

Corjova, din raionul Dubăsari, este satul natal al fostului preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin.

În raionul Dubăsari au mai avut loc incidente, în 2007, cu ocazia alegerilor locale din Republica Moldova. O secţie de votare din localitatea Corjova a fost înconjurată de miliţia transnistreană, iar localnicii au fost împiedicaţi să intre la vot. La faţa locului s-au deplasat, la acea vreme, şi reprezentanţi ai OSCE, care au supravegheat desfăşurarea scrutinului.

În urma acelor incidente, un observator internaţional şi unul naţional din cadrul Centrului de Comunicare Internaţională şi Drepturile Omului au fost reţinuţi la Dubăsari de reprezentanţii miliţiei transnistrene.

Ştire în curs de actualizare.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close