Antena 3 CNN Externe Moldoveanca răpită în Siria a reuşit să evadeze

Moldoveanca răpită în Siria a reuşit să evadeze

Moldoveanca răpită în Siria a reuşit să evadeze
Sursa foto: Foto: YouTube
18 Sep 2013   •   17:11

Femeile capturate de rebelii sirieni, Corina Colţa din Republica Moldova şi Svetlana Markianovici din Belarus, au reuşit să evadeze şi să se refugieze pe teritoriul Libanului. În prezent, ele se află în prezent într-un loc sigur, transmite news.tut.by.

Potrivit presei belaruse, cele două femei au coborât pe fereastră cu ajutorul unei funii, în timp ce răpitorii lor dormeau.

Ulterior, ele au fost ascunse de către un imam într-o moschee. Conform primelor informaţii, cele două femei erau dansatoare exotice şi au fost răpite pentru a cere o răscumpărare de la patronul hotelului în care ele lucrau.

Contactată de jurnalişti, mătuşa Svetlanei a povestit tot ce a vorbit cu nepoata ei după eliberare:
"Li s-a spus, De îndată ce primim banii, vă omorâm oricum. De aceea, ele nu au avut o altă şansă decât să încerce să evadeze(...) În timp ce se aflau în captivitate, fetele au trecut prin multe peripeţii. Svetlana mi-a spus că într-o seară, o bombă a aviaţiei siriene a căzut la doar câţiva metri de casa în care erau ţinute.
După ce au fugit, fetele s-au ascuns într-o moschee, prima care le-a apărut în drum. Imamul care le-a găsit a contactat forţele locale şi apoi au fost preluate de diplomaţi".

Reamintim că cele două femei au fost răpite la începutul lunii august de către rebelii sirieni, care pretindeau că acestea erau jurnaliste şi desfăşurau activităţi de spionaj împotriva trupelor insurgente.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close