Antena 3 CNN Externe Momentul în care drona rusească explodează pe teritoriul țării noastre! ”Vai, România!”

Momentul în care drona rusească explodează pe teritoriul țării noastre! ”Vai, România!”

Au apărut imaginile momentului în care drona rusească se prăbușește pe teritoriul României.

de Laura Dinu    |    08 Sep 2023   •   11:15

Imaginile sunt distribuite masiv, în acest moment, atât pe canalele de Telegram, cât și pe agențiile de știri.

Imediat după momentul exploziei, persoana care filmează se aude strigând: ”Vai! România!”.

Antena 3 CNN nu a putut verifica informația și se așteaptă, în acest moment, o confirmare oficială.

”Imaginile au fost publicate, în urmă cu scurt timp, de mai multe canale ale presei din Ucraina, inclusiv de agenția de presă Unian. Sunt imagini despre care ucrainenii spun că ar fi fost filmate în dimineața de 4 septembrie, atunci când drona a căzut pe teritoriul României.

Clipul postat de către cei din Ucraina are 20 de secunde, se aude zgomotul dronei și se observă impactul cu solul, o explozie deosebit de puternică, se poate vedea acea ciupercă de foc.

Cei care filmează exclamă, la un moment dat, ”România”!

Este clar că această filmare este făcută de către cetățenii ucraineni de cealaltă parte a brațului Dunării și practic aceasta ar fi prima dovadă video a impactului cu solul pe teritoriul românesc al dronei pe care ulterior autoritățile române au găsit-o dezmembrată în localitatea Plauru”, a explicat Carmina Pricopie, senior editor Antena 3 CNN. 

Fragmentele de dronă găsite pe teritoriul României urmează să fie analizate de specialiști pentru a se stabili proveniența acestora. 

În acest moment însă nu este clar unde au fost transportate fragmentele din drona prăbușită ridicate din județul Tulcea. Surse din MapN spun ca au ajuns într-un hangar al Forțelor Aeriene Române unde sunt așteptați specialiști care vor face "expertize tehnice" care să permită stabilirea provenienței acestora. 

Toate indiciile duc spre o dronă iraniană lansata de rusi. Un astfel de aparat de zbor poate transporta până la 60 de kg de explozibil, ghidat prin GPS.

Militarii ucraineni încearcă să le anihileze doar în momentul în care intră în raza lor vizuală. Specialiștii spun că sunt greu de detectat de senzorii cu rază scurtă de acțiune. 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: drona
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close