Antena 3 CNN Externe Momentul emoționant în care un câine este salvat, după ce fusese prins sub un morman de zăpadă, într-o avalanșă

Momentul emoționant în care un câine este salvat, după ce fusese prins sub un morman de zăpadă, într-o avalanșă

Doi studenți din Colorado au fost devenit eroi după ce au ajutat la salvarea unui câine, îngropat sub mormane de zăpadă în timpul unei avalanșe. Evenimentul emoționant a fost filmat.

Momentul emoționant în care un câine este salvat, după ce fusese prins sub un morman de zăpadă, într-o avalanșă
Sursa foto: ABC News
de Cerasela Stafie    |    05 Ian 2022   •   14:54

Bobby White și Josh Trujillo au declarat pentru că schiau în zona Berthoud Pass din Colorado când au văzut o explozie de zăpadă și și-au dat seama că în apropiere se forma o avalanșă.

Cei doi schiori au scanat rapid zona și au întâlnit un alt grup care le-a spus că un câine a fost prins și îngropat într-un morman de omăt de aproximativ 300 de metri lungime și 50 de metri lățime.

Proprietarul câinelui, Scott Shepherd, a spus că animalul a declanșat avalanșa când a fugit de grup pe un teren abrupt și stâncos. Omul a privit îngrozit cum patrupedul său în vârstă de 2 ani, pe nume Apollo, a fost aruncat peste o stâncă și a dispărut într-un val de zăpadă.

Shepherd a schiat frenetic în zona în care credea că Apollo a dispărut, și, chinuindu-se să găsească câinele l-a întâlnit, în schimb, pe Trujillo. După ce a explicat situația, Trujillo și White au început să folosească sape în zonă, în căutarea animalului

Studenții au filmat întreaga operațiune cu ajutorul camerelor montate pe cască. Cei doi tineri au continuat să cerceteze zona în timp ce Shepherd a căutat mai sus, pe deal.

După aproximativ 20 de minute, tinerii au decis să părăsească terenul respectiv, temându-se s-ar putea declanșa o altă avalanșă. Potrivit ABC News, salvarea persoanelor surprinse de avalanșă devine dramatic mai dificilă, dacă victima nu este descoperită în 15 minute.

”Cred că trebuie să plecăm de aici”, a spus White în videoclip. ”Câinele acela a murit”.

Dar exact când cei doi schiori erau gata să-și facă bagajele și să plece, Trujillo a văzut nasul lui Apollo împingând prin zăpadă.

"L-am găsit! L-am găsit, l-am găsit, l-am găsit!" țipă el. — Îl văd. E încă în viaţă. Shepherd s-a alăturat lui White și Trujillo și grupul a început să sape frenetic până când Apollo a reușit să se elibereze.

”Nu aș fi putut să-l găsesc la timp pentru a-l scoate acolo, pentru că eram încă în sus, făcându-mi drum”, a declarat Shepherd pentru ABC News. ”Cred că i-au salvat viața și nu voi fi niciodată suficient de recunoscător pentru asta”.

×
Subiecte în articol: avalansa salvare caine
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close