Antena 3 CNN Externe ”Moment istoric în lumea armelor”: Israelul a doborât o dronă cu un tun laser

”Moment istoric în lumea armelor”: Israelul a doborât o dronă cu un tun laser

Oficialii israelieni au transmis că se află într-un ”moment istoric în lumea armelor”. Au făcut o nouă serie de teste ale noului sistem laser și au reușit să doboare o dronă.

”Moment istoric în lumea armelor”: Israelul a doborât o dronă cu un tun laser
Sursa foto: Twitter/ The Jerusalem Post
de Cerasela Stafie    |    14 Apr 2022   •   23:53

Industria de apărare și armata israeliană au lansat noi imagini care arată ultimele teste efectuate. Jerusalem Post a transmis că demonstrația a fost efectuată de către Direcția de Cercetare și Dezvoltare a Ministerului Apărării și Rafael Advanced Defense Systems.

În timpul testelor, care au fost efectuate în ultimele săptămâni în sudul Israelului, sistemul a interceptat cu precizie vehicule aeriene fără pilot (UAV), mortare, rachete și rachete antitanc, în diferite scenarii.

”Ne aflăm într-un moment istoric în lumea armelor. Pentru prima dată, o armă energetică chiar funcționează”, a spus generalul Yaniv Rotem, șeful administrației de dezvoltare a armelor din cadrul Ministerului Apărării, care a dezvoltat sistemul alături de Rafael și Elbit.

”Misiunea noastră a fost clară: să arătăm că funcționează înainte de sărbătoarea Paștelui cu toate criteriile pe care le-am stabilit”, a spus Rotem, adăugând că seria de experimente a permis Israelului să intre într-o ”eră cu totul nouă” a sistemelor de arme bazate pe energie.

”Nimeni în lume nu a demonstrat astfel de capacități. Statul Israel este primul care a efectuat o tentativă de tragere reală. Ne aflăm într-o epocă a noilor tipuri de arme – arme bazate pe energie. Suntem acolo”, a spus el.

Ministrul Apărării Benny Gantz a declarat că Israelul a devenit una dintre primele țări care a reușit să dezvolte o tehnologie laser puternică la standarde operaționale, care poate efectua interceptări în scenarii operaționale.

”Armele bazate pe energie cu un laser puternic sunt, după părerea mea, o schimbare foarte importantă a jocului”, a spus Gantz, adăugând că sistemul ”va contribui la neutralizarea capacităților inamice critice în toate ariile”.

În timp ce Gantz a spus că va mai dura timp până să fie pe deplin operațional, ”pentru prima dată, un sistem laser puternic a interceptat ținte îndepărtate. Această realizare se datorează inovației israeliene, instituției de apărare și industriilor care s-au unit pentru a oferi o umbrelă de securitate pentru cetățenii Israelului.”

×
Subiecte în articol: moment istoric arme drona laser Israel
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close