Antena 3 CNN Externe Moment istoric. SUA şi Cuba şi-au redeschis oficial ambasadele

Moment istoric. SUA şi Cuba şi-au redeschis oficial ambasadele

Moment istoric. SUA şi Cuba şi-au redeschis oficial ambasadele
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
20 Iul 2015   •   09:35

După 54 de ani de îngheț diplomatic, SUA și Cuba și-au redeschis oficial luni ambasadele la Havana și Washington, o nouă etapă concretă în procesul de apropiere istorică angajat la sfârșitul anului trecut de președinții Barack Obama și Raul Castro, relatează AFP și Reuters, conform Agerpres.

 
Clădirile care găzduiesc serviciile diplomatice din fiecare capitală și-au reluat automat statutul de ambasade la miezul nopții, urmare a unui acord anunțat la 1 iulie.
 
La Washington, urmează să aibă loc în cursul zilei o ceremonie în clădirea veche de aproape 100 de ani a misiunii cubaneze, în prezența șefului diplomației cubaneze, Bruno Rodriguez — prima vizită a unui ministru de externe de la Havana după Revoluția din 1959.
 
O importantă delegație cubaneză este așteptată printre cei 500 de invitați, printre care interpretul emblematic al regimului, Silvio Rodriguez, precum și adjunctul secretarului de stat american însărcinat cu America Latină, Roberta Jacobson, și șeful secțiunii de interese a SUA la Havana, Jeffrey DeLaurentis. Cu această ocazie va fi înălțat drapelul cubanez.
 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close