Antena 3 Externe Moment penibil la summit-ul NATO: Sarkozy refuză dialogul privat cu Băsescu

Moment penibil la summit-ul NATO: Sarkozy refuză dialogul privat cu Băsescu

20 Noi 2010   •   11:55
Moment penibil la summit-ul NATO: Sarkozy refuză dialogul privat cu Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres

Preşedintele Traian Băsescu a fost protagonistul unui moment ciudat la finalul pozei de grup cu toţi liderii statelor NATO la summitul de la Lisabona. El l-a oprit pe omologul său Francez, Nicolas Sarkozy, pentru o discuţie privată. Liderul de la Paris părea însă prea grăbit ca să stea de vorbă cu Băsescu. În luna septembrie, cei doi au avut un schimb aprins de replici la o reuniune în Bruxelles.

Imediat după poza de grup, Traian Băsescu a încercat să-l abordeze pe Nicolas Sarkozy pentru un dialog. A reuşit însă să schimbe doar câteva cuvinte cu liderul de la Paris, care a zâmbit politicos şi a plecat. Preşedintele român s-a îndreptat apoi spre premierul italian, Silvio Berlusconi.

Nu este prima dată când relaţiile dintre Nicolas Sarkozy şi Traian Băsescu par îngheţate. 

Primele semne de răceală au apărut în urmă cu două luni, în timpul unei reuniuni a liderilor UE, desfăşurată la Bruxelles. Atunci, Sarkozy apăra cu înverşunare decizia Parisului de a expulza mai mulţi romi de origine română, de pe teritoriul Franţei. Se pare că acesta a fost mărul discordiei. În timpul pauzelor, cei doi şefi de stat  au fost fotografiaţi împreună, în ipostaze tensionate. Iar imaginile au făcut înconjurul lumii.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close