Antena 3 Externe Momente-cheie care au marcat anul 2017

Momente-cheie care au marcat anul 2017

26 Dec 2017   •   08:28
Momente-cheie care au marcat anul 2017

De la învestirea lui Donald Trump la catastrofele climatice, trecând prin criza catalană sau tirurile de rachete nord-coreene.

UN AN TRUMP

Pe 20 ianuarie, miliardarul republican Donald Trump, în vârstă de 70 de ani, devine preşedintele Statelor Unite cu sloganul ”America mai întâi” (”America first”).

ÎNCEPUTUL BREXITULUI

Pe 29 martie, Londra lansează procedura de ieşire din Uniunea Europeană (UE), la nouă luni după un referendum care a împărţit ţara.

ORIENTUL MIJLOCIU ÎN CLOCOT

La 5 iunie, Riadul şi aliaţii săi îşi întrerup relaţiile cu Qatarul, pe care-l acuză că susţine grupări islamiste radicale şi că este prea apropiat de Iranul şiit, marele rival regional al Arabiei Saudite sunnite.

ESCALADARE LA PHENIAN

La 3 septembrie, Coreea de Nord, care şi-a multiplicat tirurile de rachete, efectuează al şaselea test nuclear, cel mai puternic de până atunci.

UNDA DE ŞOC WEINSTEIN

Pe 5 octombrie, atotputernicul producător hollywoodian Harvey Weinstein este acuzat de hărţuire sexuală de maii multe femei, potrivit news.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close