Antena 3 CNN Externe Momente emoționante la prima ceremonie de comemorare a lui George Floyd. Milioane de oameni s-au strâns pentru a-i face dreptate afro-americanului

Momente emoționante la prima ceremonie de comemorare a lui George Floyd. Milioane de oameni s-au strâns pentru a-i face dreptate afro-americanului

Statele Unite au fost aseară în doliu. Mii de oameni au participat la prima ceremonie de comemorare a bărbatului de culoare omorât de un poliţist alb prin sufocare. Discursuri emoţionante şi lacrimi au curs lângă sicriul lui George Floyd.

Momente emoționante la prima ceremonie de comemorare a lui George Floyd. Milioane de oameni s-au strâns pentru a-i face dreptate afro-americanului
Sursa foto: Hepta
05 Iun 2020   •   10:08

În timp ce protestele au continuat în toată lumea, poliţiştii care au ajutat la imobilizarea bărbatului au avut prima apariţie în faţa instanţei.

A fost o noapte albă pentru familia lui George Floyd, dar şi pentru milioanele de oameni care la mai mult de o săptămână au continuat să protesteze.

Fratele lui Goerge Floyd, Philonise Floyd - "E de necrezut.Toţi aceşti oameni au venit să-l vadă pe fratele meu. E minunat să ştiu că a reuşit să ajungă la inima atâţior oameni. Pentru că el ne atingea inimile noastre.

Era uimitor. Oriunde mergeai, vedeai cum oamenii se agăţau de el, voiau să fie în preajma lui. Cei care luau droguri sau oamenii străzii, nu conta, atunci când vorbeau cu George se simţeau de parcă ar fi preşedintele. Pentru că aşa te făcea se te simţi. Era puternic, ştia să-şi aleagă cuvintele, te ridica mereu. Toţi îl iubeau pe George".

Inclusiv sute de cadre medicale din New York s-au alăturat protestelor.

Podul Brooklyn a fost din nou plin cu oameni. Iar în Colorado, timp de nouă minute, oamenii au aprins lumina de la telefoane şi au ţinut un moment de reculegere pentru George Floyd.

Tot mai multe vedete devin solidare după moartea bărbatului de culoare. Rapperul Kanye West donează două milioane de dolari pentru fiica lui George Floyd. Şi artista Beyonce încurajează fanii să lupte pentru dreptate, iar fostul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama, a fredonat împreună cu preoţii.

Încă o ceremonie de comemorare va avea loc sâmbătă în Statele Unite, iar înmormântarea va fi pe 9 iunie. Toate cheltuielile vor fi suportate de fostul star al boxului american Floyd Mayweather.

Momente emoționante la prima ceremonie de comemorare a lui George Floy. Milioane de oameni s-au strâns pentru a-i face dreptate afro-americanului

×
Subiecte în articol: George Floyd
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close