Antena 3 CNN Externe Momentul în care un elicopter rusesc e doborât de ISIS în Siria. Moscova a confirmat moartea piloţilor - VIDEO

Momentul în care un elicopter rusesc e doborât de ISIS în Siria. Moscova a confirmat moartea piloţilor - VIDEO

Momentul în care un elicopter rusesc e doborât de ISIS în Siria. Moscova a confirmat moartea piloţilor - VIDEO
Sursa foto: foto: pixabay.com
10 Iul 2016   •   09:30

Gruparea jihadista ISIS a facut publica o inregistrare cu doborarea unui elicopter rus, in apropiere de Palmira, in centrul Siriei. Cei doi piloti aflati la bord au murit a anuntat Ministerul Apararii de la Moscova, potrivit AFP.

Aceste decese ridica la 12 numarul oficial de militari rusi care si-au pierdut viata in conflictul din Siria de cand Rusia a inceput sa bombardeze, in septembrie, pozitii detinute de adversarii aliatului sau, presedintele Bashar Al-Assad, potrivit stirileprotv.ro.

"La 8 iulie, pilotii-instructori Riafagat Habibulin si Evgheni Dolghin se aflau in misiune pe un elicopter sirian Mi-25 inarmat. In acelasi moment, la est de Palmira, luptatori din cadrul organizatiei Statul Islamic au lansat o ofensiva", a anuntat Ministerul Apararii intr-un comunicat preluat de agentiile ruse de presa.

"Dupa ce si-a epuizat munitia, pe drumul de intoarcere, elicopterul a fost tinta teroristilor si s-a prabusit pe teritoriul controlat de Siria. Echipajul a murit", a precizat documentul.

O inregistrare, a carei autenticitate nu a fost confirmata inca oficial, ar surprinde momentul in care elicopterul este lovit cu o racheta in coada. In ciuda eforturilor pilotilor de a-l redresa, aparatul se prabuseste.

×
Subiecte în articol: ISIS
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close