Antena 3 Externe Descoperire extrem de valoroasă. Se plimba împreună cu prietenii săi, când, la un moment dat, a găsit în iarbă un obiect strălucitor

Descoperire extrem de valoroasă. Se plimba împreună cu prietenii săi, când, la un moment dat, a găsit în iarbă un obiect strălucitor

de S.T.    |    17 Mar 2016   •   09:53

O femeie din Israel a făcut o descoperire extrem de valoroasă. Femeia a găsit o monedă de aur care datează din anul 107 d.Hr.

Femeia a găsit moneda în zona de est a regiunii Galileea din Israel, scrie dailymail.co.uk.

Piesa este deosebit de importantă, deoarece pe una din faţetele sale apare chipul primului conducător al Imperiului roman, Octavianus Augustus (27 î.Hr. - 14 d.Hr.).

Pe lângă faptul că este extrem de rară, piesa îi poate ajuta ajuta pe istorici să înţeleagă mai bine modul în care Imperiul Roman a stăpânit regiunea de astăzi a Galileei vreme de aproximativ 130 de ani. „Moneda ar putea fi o dovadă a prezenţei armatei romane în această zonă, în urmă cu aproximativ două milenii. Cu toate acestea, nu putem asocia această ipoteză cu o singură descoperire făcută până acum„, susţine Dr. Donald T. Ariel, custodele-şef al Departamentului de Numismatică din cadrul aceleiaşi instituţii.

×
Subiecte în articol: descoperire moneda Israel

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close