Antena 3 CNN Externe Germania emite monede de aur cu portretul Angelei Merkel

Germania emite monede de aur cu portretul Angelei Merkel

Germania emite monede de aur cu portretul Angelei Merkel, pentru a sărbători retragerea după 16 ani a celei care a fost numită „Doamna de Fier a Europei”.

Germania emite monede de aur cu portretul Angelei Merkel
Sursa foto: Telegram/РИА Новости
de Alexandra Ionescu    |    26 Sep 2021   •   13:02

Magazinele online germane de monede și metale prețioase, pentru a marca sfârșitul erei de 16 ani în funcție a cancelarului german Angela Merkel, oferă spre vânzare monede suvenir din aur solid cu portretul de profil al acesteia.

Moneda arată anii în care Merkel a fost cancelar: 2005-2021. Un suvenir cu o greutate de 0,3 grame va costa 49 de euro, potrivit Report News Agency.

Astăzi în Germania vor avea loc alegeri pentru Bundestag-ul Republicii Federale Germania, iar  pe baza rezultatelor acestora se va forma un nou guvern și va fi numit un nou cancelar.

Fiică de pastor, Angela Dorotheea Merkel s-a născut într-o Europă divizată de Cortina de Fier. Când avea șapte ani, propria ţară avea să fie despărţită de un zid ridicat în Berlin. După reunificare, a făcut pasul în politică, îndrumată de fostul cancelar Helmut Kohl.

O alinta "fata mea". În anul 2000, profitând de un scandal financiar în cadrul partidului, îi ia locul la conducerea creştin-democraţilor germani.

Cinci ani mai târziu era aleasă pentru prima dată cancelar, funcție pe care a îndeplinit-o timp de 16 ani. În septembrie a nunțat că nu va mai candida.

×
Subiecte în articol: Angela Merkel Germania moneda de aur
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close