Antena 3 CNN Externe Monstrul din Norvegia preferă să moară decât să fie internat la Psihiatrie. "E o soartă mai rea decât moartea!"

Monstrul din Norvegia preferă să moară decât să fie internat la Psihiatrie. "E o soartă mai rea decât moartea!"

Monstrul din Norvegia preferă să moară decât să fie internat la Psihiatrie. "E o soartă mai rea decât moartea!"
Sursa foto: Foto: AP/ Agerpres
04 Apr 2012   •   11:31
Anders Behring Breivik a precizat, într-o scrisoare apărută miercuri, că eventuala sa internare într-o instituţie psihiatrică ar fi "mai rea decât moartea", relatează AFP. Extremistul de dreapta va fi judecat începând cu 16 aprilie pentru uciderea a 77 de persoane în vara trecută.

"Să trimiţi un activist politic într-un azil este mai sadic şi mai crud decât să îl omori! Este o soartă mai rea decât moartea", a afirmat Behring Breivik într-o scrisoare de 38 de pagini din care cotidianul Verdens Gang (VG) a publicat câteva extrase.

Scopul epistolei era de a demonta punct cu punct raportul celor doi experţi psihiatrici mandataţi de justiţia norvegiană care au conchis anul trecut că extremistul, în prezent în vârstă de 33 de ani, este psihotic, suferind de "schizofrenie paranoidă" şi că, prin urmare, este iresponsabil din punct de vedere penal.

În cazul în care judecătorii din Oslo vor ajunge la aceeaşi concluzie la încheierea procesului care se va deschide la 16 aprilie, Behring Breivik va fi, cel mai probabil, condamnat la tratament psihiatric într-o instituţie psihiatrică.

Breivik vrea însă să fie declarat responsabil şi să nu i se invalideze manifestul ideologic pe care l-a difuzat în ziua atacurilor.

"Trebuie să recunosc în mod cinstit că este cel mai rău lucru care mi s-ar putea întâmpla", adaugă Behring Breivik în scrisoarea sa, referindu-se la concluziile expertizei psihiatrice.

 

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close